Protesta e të gjithëve


Protesta e fundit e këtyre përmasave ishte ajo kundër çmontimit të armëve kimike të Asadit në Shqipëri. I rikthehem kësaj proteste, jo vetëm nga përmasat e krahasueshme me protestën studentore të këtyre ditëve, por edhe për faktin domethënës të mungesës së ngjyrimit partiak.Pesë vite më parë tentativa për të zaptuar protestën dështoi, ndërsa sot partitë politike as nuk tentojnë dot t’i afrohen asaj. Shqipëria ka nevojë për protesta të tilla, qoftë për nga përmasat qoftë për nga përmbajtja. Shqipëria ka pasur 28 vite protesta të drejtuara nga partitë politike dhe shqiptarët tashmë ua kanë pirë lëngun hileve dhe marifeteve të politikanëve. Continue reading “Protesta e të gjithëve”