Nevoja për shtet dhe dëshira për pushtet

italian fashion

Të mos ishte dëshira për pushtet, nuk do të lindte asnjëherë nevoja për shtet. Historia e ka treguar këtë më së miri. Nuk ka pse Shqipëria, me personazhet e saj komikë, të bëjë përjashtim. Por ja që pasja e një shteti nuk i shkon për shtat të gjithëve në këtë vend. E duan shumë pushtetin, por jo shtetin. Gamgamet e fundit mbi çështjen e informalitetit në fushën fiskale e tregojnë më së miri.  Qendrimet praktike pro ose kundër një shtetformimi modern nuk janë shprehje e një lufte klasash në Shqipëri. Nuk janë një diskutim mbi mënyrën sesi duhet të funksionojë shteti.

Continue reading “Nevoja për shtet dhe dëshira për pushtet”