Siriza të bëjë punë të majtësh

Untitled

Në letrën e datës 30 qershor 2015, dërguar Presidentit të Komisionit Europian, Kryeministri grek pranon se shteti grek do të marrë përsipër disa reforma “konkrete” si përgjigje për kërkesën për të zgjatur afatin e rimbursimit të huasë, në kuadër të Marrëveshjes së Huasë midia Greqisë dhe përfaqësuesve të kreditorëve.

Na tërhoqi vëmendjen linja e tretë e reformave të propozuara, reforma që lidhen me tregun. Dy nga tre propozimet janë simptomatike të llojit të ekonomisë që ka zotëruar në Greqi për vite me radhë. Nuk jemi ne, Shqipëria, që mund t’i bëjmë moral Greqisë, paçka se në lëmin e moralit, ia vlen që t’i bëjmë moral, për atë moral që na kanë shitur këto vite dhe tërë ato presione tërësisht antidemokratike që i kanë bërë Shqipërisë dhe për përpjekjet duhen thënë tinzare, për të bashkuar pas kauzës së tyre tërë të majtën botërore. Por kuptohet që situata nuk është aq e thjeshtë. Continue reading “Siriza të bëjë punë të majtësh”