Të gjithë bashkë për një vend parkimi

parkimi
Historia e dhënies me konçesion të parkimeve në Tiranë është shembulli më i mirë se çfarë mrekullish mund të bëjë autoriteti publik, kur forcat politike bien dakord. Kur forcat politike bien dakord për diçka, mrekullia e parë është heshtja e atyre mizave që gumëzhijnë në veshin tonë, të quajtura përfaqësues të shoqërisë civile. Këta trima me fletë që nuk pipëtinin as pas ngjarjeve të 21 Janarit, u prekën thellë nga rritja e çmimit të naftës, apo nga rritja e çmimit të energjisë elektrike. Continue reading “Të gjithë bashkë për një vend parkimi”

Lufta e Ftohtë – shumë të reja, asnjë ndryshim

nafta1Aleanca e naftës është e pathyeshme dhe e pakthyeshme. Këtë fakt e dëshmon vizita e Obamës dhe delegacionit amerikan në Riad për të takuar Mbretin e ri dhe homazhet për vdekjen e paraardhësit të tij. Vlen të kujtojmë se vetem dy javë më parë, Obama mungoi në manifestimin për ngjarjet e Parisit dhe masakrën në gazetën satirike “Charlie Hebdo”. Continue reading “Lufta e Ftohtë – shumë të reja, asnjë ndryshim”