Ata që s’jetojnë dot më në Shqipëri

haaa ha 3

Albi punon në Bankën e Shqipërisë. Lindur e rritur në Tiranë, nënë, babë e gjyshër denbabaden autoktonë. Qysh i vogël i rritur me të gjitha të mirat, edhe për shkak të ofiqeve politike të prindërve në periudhën e vështirë të fillim tranzicionit. Sot, s’jeton dot më në Shqipëri. Depresion ekonomik thotë, social dhe kulturor. Shtet policor, dhunë psikologjike, vështirësi ekonomike. Albi dëshiron të shkojë në Gjermani, aty po, që bëhet jetë… Por Albi s’e ka provuar emigracionin, nuk e di se çdo të thotë të lash pjatat në restorante për të paguar qeranë e një shtëpie që e ndan me 5 shokë. Ai ka disa apartamente në Tiranë dhe dy vila në bregdet. Me gjithë shpirt i urojme Albit ta provojë një eksperiencë në emigracion e të lirojë vendin e punës që e ka fituar me të drejtën hyjnore. Continue reading “Ata që s’jetojnë dot më në Shqipëri”