Dordoleci

dordolec

I thanë dordolecit, fshatarët e rropatur nga puna, nën diellin përvëlues “po ti, për çfarë na duhesh?”.
Ata, që e kishin bërë me duart e tyre, e pyetën sërish “për çfarë duhesh kur arat na i griu miu?” Dhe u gatitën për ti vënë zjarrin.
Donte t’iu përgjigjej Dordoleci “ju vetë më bëtë gjysmë trupi e më ngulët në një hu”…

Një makinë luksoze e tipit BMW me targa të huaja, i preu rrugën autobusit të linjës Tiranë-Kamzë. Katër djem të rinj të veshur me xhinse dhe bluza firmato, me flokë të qethura,me siguri te i njëjti berber, dolën nga makina të armatosur, thyen xhamat e autobusit dhe nxorën zvarrë drejtuesin e tij. Fyerje, grushte dhe goditje çnjerëzore. Blici u zhvillua në mes të ditës, në qendër të Kryeqytetit, përpara Kafe Florës, në rrugën e Durrësit. Continue reading “Dordoleci”