1 Maji i parë

dita_e_punetoreveDuke filluar nga vitet ’90 e deri më sot Shqipëria përjetoi një transformim të paprecedentë. Jo vetëm kalimi nga sistemi diktatorial në atë pluralist, nga ekonomia e centralizuar ne tregun e lirë dhe nga komunizmi në kapitalizëm. Shteti totalitar dhe i kudondodhur deri dje, pushoi së ekzistuari disa herë këto 20 vjet, tragjedi si të Otrantos dhe të Gërdecit gjithashtu nuk mund të shqiten nga kujtesa. Lufta në Kosovë, tranzicioni dhe Pavarësia shënuan një epokë të re për të gjithë shqiptarët. Continue reading “1 Maji i parë”