Principata e Lazaratit dhe despotati i biznesit familjar

lazarat_3125Ndërsa i afroheshim qytezës nuk mund të mos ndjeja një princip eksitimi. Po shkelja aty ku nuk shkel dot asnjë polic. Fuoristrada përparonte me shpejtësi të ulët aty ku asnjë zyrtar i shtetit nuk e merr guximin të afrohet. Me t’u shfaqur ndërtesat e para rruga ngushtohej, kurse një Mercedes modest i parkuar keq paralajmëronte një kontroll rutinë. Dy meso burra me barqe mirëqenieje thuajse identik, na morën në pyetje krejt natyrshëm. Pasi sqarova fije për pe çdo detaj të origjinës time, lidhjet farefisnore me një vendali i cili do martohej të nesërmen (sigurisht që në këtë qytezë njihen të gjithë) dhe kohëzgjatjen e qëndresës sonë, na hapën rrugë e na lanë të kalonim me urimet më të përzemërta… Continue reading “Principata e Lazaratit dhe despotati i biznesit familjar”